Home » Onderwijs

Project Adventure voor het onderwijs

Doe mee, wees hier, ontdek, wees veilig, stel doelen, maak afspraken en heb plezier met jezelf en met elkaar!

De methodiek van Project Adventure is zowel voor jongeren als volwassenen effectief. Het gaat altijd om persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen in groepsverband, zowel binnen schoolklassen als samenwerkende teams. Onderwijsinstellingen verenigen de twee doelgroepen van Project Adventure onder een dak.

Sport & spel als middel

U bent op zoek naar een invulling voor een leuke dag, een spannende dag, een leerzame dag of u heeft een probleem geval?
U kunt met uw leerlingen bij ons terecht om te werken aan doelstellingen.
Van kennismaking tot problem solving!

Er zijn een hondertal opdrachten waar wij uit zullen kiezen, die passen bij de doelgroep en doelstelling van uw boeking.
‘Iedereen doet mee, maakt plezier met elkaar waardoor er ruimte ontstaat om spelenderwijs ontdekkingen te doen van individuele en groepskwaliteiten’.

Project Adventure komt naar u toe!

Programma’s voor de leerlingen

Meer weten over ons programma?

CHALLENGE COURSE ADVENTURE

Challenge Course Adventure biedt deelnemers ervaringen op het hoogtouwparcours de gelegenheid om verder te gaan dan hun veronderstelde beperkingen. Hoogte vraagt meer, meer lef, meer concentratie, meer samenwerking ed.
Hoewel een aanzienlijk deel van het programma teambuilding omvat, vergelijkbaar met de Adventure Games, gaat het bij Challenge Course Adventure om individuele prestatie met groepsondersteuning. Individueel en collectief succes wordt bereikt door middel van ondersteuning en aanmoediging, niet door fysieke kracht.

Het programma omvat:

  • De spanning van jezelf uitdagen (op hoog niveau)
  • Anderen vertrouwen en secuur werken
  • Verantwoordelijkheid nemen en concentreren
  • Elkaar coachen, ondersteunen en samen succes beleven
  • Het hieperdepiephoera gevoel beleven

Project Adventure werkt met u samen en zorgt voor een leuke Adventure-ervaring. We moedigen elke deelnemer aan om zijn of haar eigen niveau van uitdaging te kiezen, zowel fysiek als emotioneel.

Kosten voor deelname worden per persoon berekend. Er gelden verschillende tarieven voor verschillende doelgroepen.

Meer weten over ons programma?

Programma op maat

Project Adventure biedt programma’s op maat aan waarbij het altijd draait om persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen in groepsverband.. Hieronder zijn voorbeelden waar de programma’s o.a. voor ingezet kunnen worden:

* Intensieve Kennismaking
* Introductiedagen
* Samenwerken
* Leren werken aan Doelstellingen
* Thema-week ondersteuning
* Sport(-dag) als middel

Er wordt gewerkt aan individuele- en groepsdoelen voor competentiegericht leren. Er vindt een zichtbare ontwikkeling plaats in vaardigheden op sociaal-affectief gebied. Een hedendaags voorbeeld is het aanpakken van pestgedrag. Deze duren minimaal een dag. Het meest effectief zijn meerdaagse programma’s.

Pesten? Dat kan anders!

Of liever gezegd: pesten, dat Moet anders.

Pestgedrag op scholen zorgt voor problemen. Het helpt de ‘slachtoffers’ niet en ook de pester wordt van dit gedrag niet wijzer. Jongeren helpen om dit gedrag te bekijken, te doorgronden en te veranderen is de kern van het programma ‘Pesten, dat kan anders’.

Tijdens het programma worden de leerlingen uitgedaagd om negatieve invloeden om te zetten naar positief gedrag. De actieve manier van leren blijkt in de praktijk zeer effectief. Leerlingen horen en zien direct het resultaat van hun eigen gedrag, tips en oplossingen en ook die van hun klasgenoten. Dit maakt jongeren bewust van hun eigen bijdrage aan de sfeer in de klas en helpt ze verschillen in grenzen te herkennen en erkennen.

Wat: Programma met aandacht voor het probleem pesten. “Dat kan anders!”

Doel: Het verminderen en het voorkomen van het pesten op het voortgezet onderwijs. Een programma over respect, vertrouwen en over het mogen zijn wie je bent.

Doelgroep: Klassen met pestgedrag op het voortgezet onderwijs.

Voor hoeveel deelnemers: 1 klas

Welke locaties hebben we hiervoor nodig

– op school, gymzaal of op een sportveld naast/dichtbij de school

– de afsluitdag in Park Frankendael vanwege klimmogelijkheden

De kernelementen van dit programma zijn:

Bouwen aan vertrouwen – Respect – Samenwerken – Feedback geven en ontvangen – Plezier beleven in het ontwikkelen van individueel en groepsgedrag.

CORONA ANGST? BEKIJK HET VAN EEN ANDER PERSPECTIEF!

Meer weten over ons programma?

Voor de organisatie en docenten

Er zijn meerdere invalshoeken voor de toepassing van de Project Adventure methodiek in de organisatie van een onderwijsinstelling. Lerarenteams en hun leiders kunnen bij Project Adventure trainingen volgen ter verbetering van de onderlinge samenwerking. Dit heeft een positieve invloed op de sfeer en op de effectiviteit en kwaliteit van het werk.

Leraren kunnen ook cursussen volgen om te leren zelf de didactische principes van Project Adventure toe te passen in hun onderwijs. Voor wie geintrigeerd is door Project Adventure maar het nog niet zeker weet is er de Adventure Awareness, een dag om kennis te maken met Project Adventure en om zelf te ervaren hoe het werkt.