Cursus Boomklimmen

Boomklimmen is een in-, ont- én spannende activiteit, er is relatief weinig kracht voor nodig, wel wat lef en concentratie. Kun je door de knieën buigen en weer overeind gaan staan, je handen gebruiken, dan voldoe je aan de minimale eisen voor verantwoord boomklimmen.

In onze cursussen leer je veilig klimmen in bomen, klimtechnieken en bescherming van de natuur. Daarnaast krijg je een solide theoretische basis mee over materialen, knopen en touwtechnieken.

De cursussen zijn geschikt voor mensen die het boomklimmen gewoon eens willen proberen maar ook voor mensen die vanuit hun beroep de boom in gaan. Hieronder vindt je een overzicht van het cursusaanbod.

Mocht je jezelf afvragen of boomklimmen wel iets voor jou is, kijk dan op de ‘Voor wie is boomklimmen‘ pagina.

Cursusagenda

Sorteer op datum, locatie en soort

Vind je niet wat je zoekt? Stuur een emailtje!

Bekijk de hele agenda

Aanbod Boomklimcursussen

basiscursus boomklimmen

De Basiscursus Boomklimmen

In deze twee-daagse cursus behandelen we een breed pakket aan basisprincipes. Zo komen diverse knopen, materialen en klimtechnieken aan bod om jou klaar te stomen om veilig en zelfstandig de toppen op te zoeken.

Info & Boeken Basiscursus
pro cursus boomklimmen

De PRO cursus Boomklimmen

Nieuwe technieken om in de boom te klimmen en af te dalen, werken met een acceslijn, werken met fliplijn die we zelf gaan knopen, positioneren en  door de boom manoeuvreren. Hier gaat het boomklimmen met sprongen vooruit!

Info & Boeken Pro Cursus
cursus single rope technique

De Single Rope Technique cursus

Het klimmen aan een single rope is populair in vele disciplines en geliefd bij Geocaching. In een dag ervaar je de mogelijkheden en onmogelijkheden van het SRT-en. Materiaal, richtlijnen, technieken en veiligheid passeren uitgebreid de revue.

Info & Boeken SRT Cursus
werken met bomen

Werken in de boom – 3 daagse cursus

Werken was nog nooit zo leuk! Je gaat 3 dagen volop aan de slag met een uitgebreide selectie van materialen, gereedschappen en werktechnieken,  de beste techniek voor het snoeien, afvangen en klimmend afbreken van bomen.

Info & Boeken – Werken in de boom